Фото: "Суспільне"

Покинув зал в кайданках: судді, який збив на смерть нацгвардійця на блокпосту, обрали запобіжний захід (відео)

Судді Макарівського районного суду Олексію Тандиру обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 липня 2023 року без можливості внесення застави. Він збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в Києві пізно ввечері 25 травня.

Про це повідомляє "Суспільне".

Перед засіданням до підозрюваного підійшов журналіст та запитав, чи визнає той свою провину у смертельній аварії, яка була вчинена у стані алкогольного сп'яніння. Тандир відповів зустрічним питанням: "У чому?". Після цього суддя почав хапатися за серце та казати, що йому нібито зле і в такому стані йому доведеться ще сидіти на засіданні.

Прокурор Антон Войтенко наполягав на обранні запобіжного заходу у вигляді тривання під вартою без права на заставу. Обгрунтовуючи свою позицію, він зазначив, що на взяття зразків крові пішло 18 годин через початкову відмову Тандира. Адвокати підозрюваного продовжили наполягати на тому, що суддя не перевищував швидкість і не був у стані алкогольного сп'яніння, а біологічні зразки були взяті нібито протиправно. 

Адвокат родини загиблого Вадима Бондаренка Денис Шевченко заявив, що наразі сім'я не приймає ніяких вибачень і сподівається на справедливе рішення суду та на якнайсуворіше покарання для судді Тандира.

Зрештою Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави на строк до 21 липня 2023 року. 

Деталі справи

У четвер, 25 травня, о 23:55, Олексій Тандир, рухаючись на Lexus ES350 по проспекту Берестейському повз блокпост, збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії. Проходити тест на алкоголь він відмовився, тому біологічні матеріали довелося брати примусово. 

Нагадаємо, у суді, який очолює Олексій Тандир, заявили, що не виправдовують дії винуватця аварії та виступають за неупереджене розслідування трагедії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.05.2023 23:18