Фото: Facebook Верховного Суду

Адвокати вимагають відпустити Князєва з-під варти: чим аргументують

Захист екс-голови Верховного Суду Всеволода Князєва, якого підозрюють в отриманні хабаря у розмірі 2,7 мільйона доларів, оскаржив його затримання. Скаргу розглядає Вищий антикорупційний суд.

Про це повідомили у прес-службі Вищого антикорупційного суду.

У ці хвилини триває судове засідання щодо розгляду скарги сторони захисту на затримання Князєва. Його адвокати наполягають, що немає підстав для утримання його під вартою, оскільки суддю можна затримати одразу після скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину. В інших випадках на це має надати свою згоду Вища рада правосуддя. 

Суд над екс-головою Верховного Суду Всеволодом Князєвим

Скріншот з трансляції засідання суду

"Зараз мені достеменно відомо, що всі обшуки закінчені, підозри оголошені. Затримання порушує гарантії мого клієнта на недоторканність як судді. Крім того, що мій клієнт є суддею, він також має статус адвоката. Про його затримання не була повідомлена адвокатська рада регіону, а її представники не були присутні під час обшуку. Тому прошу суд наше клопотання задовольнити", — заявив адвокат.

Суд над екс-головою Верховного Суду Всеволодом Князєвим

Скріншот з трансляції засідання суду

Тим часом керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури звернувся до Вищої ради правосуддя з поданням про надання дозволу на утримання під вартою Князєва. Засідання ВРП призначено на 11:00 18 травня 2023 року. 

Нагадаємо, 15 травня детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі 2,7 мільйона доларів голову Верховного Суду України Всеволода Князєва. Він був залучений у злочинну схему. Того ж дня слідчі провели обшуки у Князєва та ще у 18 суддів Верховного Суду, які слухали справу Полтавського ГЗК. Вища рада правосуддя має їх усунути.

У вівторок, 16 травня, Пленум Верховного Суду під час позачергового засідання висловив недовіру його голові Всеволоду Князєву. Ввечері цього ж дня Князєву та його спільнику (адвокату) офіційно повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди. За версією слідства, він є членом "бекофісу", який за хабар міг сприяти ухваленню необхідного для бізнесмена Костянтина Жеваго рішення. Адвокат виступив посередником в передачі незаконної винагороди керівництву Верховного Суду для ухвалення рішення в інтересах бізнесмена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.05.2023 14:55