Фото: ДБР

Судитимуть нардепа Ніколаєнка, який збив на смерть дівчину на Житомирщині: скільки років в'язниці йому загрожує

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили розслідування відносно народного депутата України від "Батьківщини" Андрія Ніколаєнка, який вчинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду на Житомирщині восени минулого року. Йому загрожує до восьми років за ґратами.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що подія трапилась на трасі Київ-Чоп у селі Березівка Житомирського району близько 10:00 ранку 3 листопада 2023 року. Автомобіль, за кермом якого перебував народний депутат, наїхав на пішохода 18-річну місцеву мешканку, яка перебігала в селі проїзну частину.

"Водій, перевищуючи дозволену швидкість, не вжив достатніх заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу та допустив наїзд на потерпілу. Дівчина від отриманих ушкоджень померла на місці події", йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що депутат всупереч вимогам правил дорожнього руху рухався зі столиці до Львова з перевищенням дозволеної швидкості. Зокрема, камери на трасі Київ Чоп зафіксували перевищення допустимої швидкості від 40 до 50 км/год, у тому числі одна з камер зафіксувала таке перевищення у межах населеного пункту, де сталася трагедія. Це підтвердила й фототехнічна експертиза. 

 Судитимуть нардепа Ніколаєнка, який збив на смерть дівчину на Житомирщині

Фото: ДБР

Також стало відомо, що винуватець ДТП систематично притягався до адміністративної відповідальності патрульною поліцією за перевищення швидкості, зокрема лише протягом 2022-2023 років щодо нього було винесено 22 постанови.

Народний депутат України підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Нагадаємо, у Києві судитимуть водія, який у жовтні 2023 року збив на переході 11-річного хлопчика. Керманичу загрожує до восьми років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.02.2024 12:57