Ольга Колінько. Джерело: PhotoUA.com

Судово-медична експертиза визначила, що могло спричинити смерть екс-заступниці генпрокурора Колінько

У результаті розтину тіла колишньої заступниці генерального прокурора Ольги Колінько судово-медична експертиза встановила перелом хрящів гортані. Його могло спричинити придушення чи здавлення.

Про це повідомив "Ракурс". Сьогодні також проводять розтин тіла доньки Ольги Колінько.

Тіло екс-заступниці генпрокурора Ольги Колінько та її доньки виявили в їхніх квартирах 10 січня. Тоді стало відомо, що жінки померли в різний час. Ольга Колінько — два місяці тому, а Ярослава — три тижні тому.

Першими вдарили на сполох сусіди, які помітили, що напередодні по стояку почала текти вода, а власники не відчиняли двері.

Варто зазначити, що 71-річна Ольга Колінько уже багато років тяжко хворіла та не виходила на вулицю. За нею доглядала донька Ярослава, яку знайшли мертвою у сусідній квартирі, що теж належала родині.

Що відомо про Ольгу Колінько

Вона двічі обіймала посаду заступника генерального прокурора України — з 1993 по 2000 і з 2003 по 2005 роки. У 2001 — 2003 роках Колінько очолювала Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією за президента Леоніда Кучми.

Також Ольга Колінько була одним із головних слідчих у гучній справі колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка. У підсумку він був засуджений в США та в Україну ніколи не повертався. Ще однією гучною справою Колінько була проти екс-віце-спікера Олександра Ткаченка, депутата та тимчасового змінника Кучми на посаді прем'єр-міністра України Юхима Звягільського, особистого помічника голови Верховної Ради Олександра Мороза та інших політиків.

Ользі Колінько декілька разів пророкували пост Генерального прокурора України, але головне крісло ГПУ вона так ніколи й не отримала.

Нагадаємо, у вересні стало відомо про передчасну смерть народного депутата Андрія Іванчука. Він був народним обранцем сьомого, восьмого, дев'ятого скликань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.01.2024 20:31