Фото: Ольга Колінько. Джерело – PhotoUA.com

Екс-заступницю генпрокурора Колінько та її доньку знайшли мертвими у Києві, — ЗМІ

У середу, 10 січня, в Києві у власному помешканні знайшли мертвою колишню заступницю генерального прокурора України Ольгу Михайлівну Колінько. У квартирі поруч виявили тіло її доньки — Ярослави.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За даними джерела, Ольгу Колінько виявили 10 січня, коли працівники ЖЕКу у присутності поліції зламали двері помешкання. Першими вдарили на сполох сусіди, які помітили, що напередодні по стояку почала текти вода, а власники не відчиняли двері.

Варто відзначити, що 71-річна Ольга Колінько уже багато років тяжко хворіла та не виходила на вулицю. За нею доглядала донька Ярослава, яку знайшли мертвою у сусідній квартирі, що також належала родині.

На місці події працює слідчо-оперативна група та експерти, які з’ясовують обставини смерті жінок.

Що відомо про Ольгу Колінько

Вона двічі обіймала посаду заступника генерального прокурора України — з 1993 по 2000 і з 2003 по 2005 роки. У 2001 — 2003 роках Колінько очолювала Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією за президента Леоніда Кучми.

Також Ольга Колінько була одним із головних слідчих у гучній справі колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка. У підсумку він був засуджений в США та в Україну ніколи не повертався. Ще однією гучною справою Колінько була проти екс-віце-спікера Олександра Ткаченка, депутата та тимчасового змінника Кучми на посаді прем'єр-міністра України Юхима Звягільського, особистого помічника голови Верховної Ради Олександра Мороза та інших політиків.

Ользі Колінько декілька разів пророкували пост Генерального прокурора України, але головне крісло ГПУ вона так ніколи й не отримала.

Нагадаємо, у вересні стало відомо про передчасну смерть народного депутата Андрія Іванчука. Він був народним обранцем сьомого, восьмого, дев'ятого скликань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.01.2024 19:19