Фото: Маріупольська міська рада

"Суми зашкалюють": окупанти надсилають маріупольцям "скажені" квитанції за "борги"

Окупаційна влада Маріуполя обіцяла місцевим мешканцям скасувати сплату за комунальні послуги. Однак в реальності маріупольцям автоматично приходять квитанції за борги, зокрема, — за електроенергію, якої не було.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада у Telegram-каналі.

За інформацією місцевих мешканців, окупанти активно розсилають квитанції за електроенергію. При цьому лічильники досі не опломбовані, а суми у квитанціях зашкалюють. У багатьох будинках електроенергії та опалення взагалі немає, а ось "платіжки" все одно надходять. 

Жителі міста змушені їздити до інстанцій для перерахунку, але потрапити туди майже неможливо. Тому щодня там тягнеться велика черга.

"Вже вчетверте приїжджаючи першим автобусом на інший кінець міста для перерахунку електроенергії неможливо взяти талон, людей 300 осіб, а талонів п'ятдесят штук на два тижні", обурюються маріупольці. 

У раді міста наголошують на тому, що окупанти не можуть налагодити комунальну сферу міста, але намагаються витягнути від людей останні гроші. 

"Адже для них головне не люди, а можливість наживи", акцентують в міськраді.

Нагадаємо, в Україні підвищення вартості комунальних послуг у лютому не очікується. Зокрема, ціни на газ, опалення та гарячу воду до закінчення зимового періоду залишаться без змін. Проте деякі споживачі платитимуть за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. 

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.02.2024 01:23