Фото: Twitter Сунака

Сунак повідомив про атаку Росією цивільного судна у Чорному морі

Російська армія атакувала цивільне вантажне судно у Чорному морі  ракетами "Калібр". Інцидент стався 24 серпня.

Таку заяву 11 вересня зробив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, пише Reuters. Відповідну інформацію глава британського уряду надав, доповідаючи парламенту про саміт G20, який він відвідав у Нью-Делі.

"Завдяки розсекреченим розвідувальним даним ми знаємо, що 24 серпня російські військові обстріляли цивільне вантажне судно в Чорному морі кількома ракетами", — сказав Сунак.

За даними МЗС Британії, Сунак мав на увазі ракетний обстріл цивільного вантажного судна в чорноморському порту, який був успішно відбитий українською обороною. Ракети були націлені на вантажне судно під ліберійським прапором, пришвартоване в порту, і були успішно збиті. У відомстві додали, що судно атакували ракети "Калібр", випущені з ракетоносця Чорноморського флоту.

Нагадаємо, раніше заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький заявляв, що за останні місяці РФ змогла наростити у три-чотири рази виробництво ракет "Калібр" та "Х-101".

Додамо речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попередив, що енергетична інфраструктура України може знову бути у небезпеці. Армія Російської Федерації не відмовиться від намірів завдавати ударів по цих об'єктах. Військовий наголосив, що восени окупанти знову можуть почати системно обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Раніше повідомлялось, що окупанти вивели фрегат "Адмірал Ессен" в Чорне море на чергування. Він оснащений ракетами типу "Калібр", якими рашисти найчастіше обстрілюють Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 20:21