Фото: Урядовий портал

Світовий банк долучиться до покращення ринку житла в Україні: Шмигаль розповів деталі

Світовий банк допоможе Україні модернізувати житлову політику згідно зі стандартами Європейського Союзу. Відповідний меморандум про взаєморозуміння підписали 7 червня.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Світовий банк надаватиме підтримку державному та приватному секторам у покращенні ринку житла в Україні. Відповідний меморандум підписали сьогодні з віце-президенткою Світового банку Антонеллою Бассані та віце-президентом Міжнародної фінансової корпорації Альфонсо Гарсією Морою", — написав він у Telegram.

Шмигаль пояснив, що завдання уряду полягає не лише у відновленні пошкодженого й зруйнованого житла, а й у подальшому розвитку. Так, Україна модернізовуватиме загальну житлову політику відповідно до стандартів ЄС.

Світовий банк допомагатиме Україні у наступному:

  • надаватиме підтримку громадянам у спрощенні регулювання для початку нового будівництва;
  • покращуватиме захист громадян, які купують нерухомість.

"Ми також співпрацюватимемо зі Світовим банком над створенням стимулів для приватних банків надавати доступні кредити українським сім’ям, аби дедалі більше родин змогли придбати собі омріяне житло", — підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, в Україні зросла вартість житлової нерухомості. У порівнянні з аналогічним періодом торік, ціни виросли на понад 15%. Найбільше зросли ціни на житло в новобудовах. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 07.06.2024 19:56