Світовий банк надасть 39 млн доларів на продовження лінії метро до станції Палац спорту у Києві

21 ЖОВТНЯ 2021 21:46

Уряд схвалив залучення позики від Світового банку у розмірі 39 млн дол. США на будівництво нової трамвайної лінії від вул. Старовокзальної до станції метро «Палац спорту» із заїздом на Вокзальну площу у Києві.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Міністерство інфраструктури України.

«Нарешті розморожено один із ключових проєктів розвитку пасажирського електротранспорту у столиці. Він дозволить продовжити лінію швидкісного трамвая до центру міста та розвантажити червону гілку метро, зокрема і станцію метро «Вокзальна», яка наразі виконує функцію великого транзитного вузла.

До реалізації цього рішення Київ рухався роками. Для мене цей проєкт особливо важливий, адже я був одним із тих, хто його запускав на рівні КМДА ще у 2015 році, коли керував проєктом Світового банку. Однак реальний результат ми отримали лише зараз. За умови ефективної та системної роботи місцевої влади, роботи з будівництва нової лінії можуть розпочатися вже наступного року.

Ми закликаємо українські міста активніше працювати над втіленням важливих для наших громадян екоорієнтованих проєктів. Зі свого боку ми гарантуємо підтримку та доступ до всіх можливих інструментів для залучення інвестицій», — розповів Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Серед головних переваг реалізації проєкту:

- поява альтернативного маршруту, який покращить сполучення між мікрорайонами Правого берега Києва, Центральним залізничним вокзалом та центром столиці;

- зменшення навантаження на Святошинсько-Броварську гілку метрополітену;

- зменшення кількості приватного транспорту в центральних районах міста і, як наслідок, зниження рівня заторів;

- проведення реконструкції вулиць, якими пролягатиме новий трамвайний маршрут;

- поява нового екологічного транспорту знизить рівень забруднення повітря у центрі Києва.

Позика буде надана в рамках Угоди між Україною та Світовим банком щодо розвитку міського громадського транспорту. Наразі Київська міська державна адміністрація завершує підготовку техніко-економічного обґрунтування проєкту.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Перша розмова Кулеби з новим міністром закордонних справ Австрії: про що говорили

Події, 21.10.2021 21:46