Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

"Так не було вже давно": рашисти посилили тиск на позиції ЗСУ на двох напрямках

У четвер, 14 березня, війська країни-агресорки посилили тиск на позиції Збройних сил України на двох напрямках. Зокрема, ситуація загострилася на Донецькому та Запорізькому відтинках фронту.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

За словами посадовця, ворог від початку доби на різних ділянках фронту в операційній зоні ОСУВ "Таврія" 24 рази намагався штурмувати позиції українських воїнів.

"В операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Сили оборони продовжують ведення оборонної операції. І якщо за минулу добу відбулося в нашій операційній зоні 57 бойових зіткнень, то лише станом на 8:00 ранку з початку цієї доби відбулося вже 24 бойових зіткнення", — розповів Лиховій.

Речник зауважив, що найбільше ворожих штурмів було відбито в Донецькій області. До того ж одна спроба штурмових дій була в Запорізькій області.

"Про ту напругу, яка була вночі і яка зранку, свідчить одна цифра. Станом на 8:00 ранку відбувалося одночасно 13 бойових зіткнень. Так не було вже дуже давно. І це показник того, яке навантаження, який тиск створює ворог, яке навантаження лягає на наших воїнів", — зазначив Дмитро Лиховій.

Нагадаємо, британські розвідники 14 березня заявили, що найближчими тижнями ситуація на лінії фронту для української армії залишатиметься складною. Російські сили не припиняють атаки на кількох ділянках бойового зіткнення.

Додамо, за даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, темпи просування росіян на захід від Авдіївки останнім часом сповільнилися, хоча російські сили, ймовірно, зберігають здатність активізувати наступальні операції в цьому районі будь-якої миті на власний розсуд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2024 16:34