Фото: Polska Grupa Zbrojeniowa

Танки Leopard 2 вже в Україні: Польща передала Києву партію відремонтованої техніки (фото)

Україна отримала від Польщі партію відремонтованих танків Leopard 2. Над іншими бойовими машинами ще триває робота.

Про це повідомляє компанія Polska Grupa Zbrojeniowa.

"Поки інші роблять заяви про майбутнє, ми діємо за погодженням з українською стороною", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перші танки Leopard, спеціально відремонтовані в Бумар-Лабендах, були отримані українською стороною. У компанії заявили, що тривають роботи щодо інших танків.

Фото: Polska Grupa Zbrojeniowa

Leopard 2 

Танк оснащений 120-міліметровою гладкоствольною гарматою. Її боєзапас складає 27 снарядів, у кормі башти є ще 15 додаткових снарядів. "Леопарди" здатні влучати в цілі на відстані у 2 км. Також танк оснащений двома кулеметами. Німецькі, швейцарські та голландські моделі використовують різні типи цієї зброї. На борту Leopard 2 є 4750 патронів до кулеметів.

Танк здатний розганятися до 68 км/год. Машина має реверсний хід на швидкості 31 км/год. Повний розворот на місці може здійснити за 10 секунд. Leopard 2 форсує водні перешкоди глибиною до 4 м за допомогою шноркля або глибиною 1,2 м без підготовки. Також танк здатний перебиратися через перешкоди висотою до 1 м. Екіпаж Leopard 2 складається з чотирьох людей — командир, націлювач, радист/заряджальник, водій.

Нагадаємо, раніше Україна відмовилася приймати 10 танків Leopard 1, які входили у пакет допомоги від Німеччини. Головна причина — невідповідний технічний стан машин. Відомо, що українські фахівці перевірили танки та виявили, що техніка прибула у поганому стані та потребувала ремонту після навчання ЗСУ у Німеччині. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.10.2023 17:59