Джерело: соцмережі

"The New Orc Times": американське видання розкритикували за позицію щодо України

У мережі різко розкритикували американське видання The New York Times. Хвилю невдоволення викликала стаття про втому від війни та недовіру до національного телемарафону, який звинуватили у зображенні нібито занадто "рожевої картини" війни.

Серед іншого, американському медіа поставили запитання, чи планує воно писати щось про ракети "Кинджал", які Росія останніми днями спрямовує у житлові будинки українців.

Також The New York Times звинуватили у підіграванні російській пропаганді та дотепно назвали The New Ork Times із відсиланням до російських окупантів, яких в Україні від початку повномасштабної війни називають "орками".

Рівень обурення збільшився ще й тому, що The New York Times уже не вперше потрапляє у скандали з подібними випадами у бік України. Наприклад, у грудні в цьому медіа вийшла стаття з посиланням начебто на військових Збройних сил України. Бійці нібито характеризували наступ на лівому березі Дніпра як жорстокий і марний, оскільки українських воїнів при наступі збивали ще на березі або у воді до того, як вони досягали іншого берега.

Командир роти "Птахи Мадяра" Роберт Бровді ("Мадяр") тоді обурився скандальним матеріалом і звинуватив американську газету в злочинному маніпулюванні в гонитві за сенсацією та гонорарами.

Нагадаємо, що так само у грудні The New York Times оприлюднив матеріал про те, що російський диктатор Володимир Путін надсилає неофіційними дипломатичними каналами сигнали про бажання припинити вогонь, зберігши контроль над 20% території України. На статтю відреагував представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Він заявив, що такі матеріали у світових ЗМІ демонструють, що Захід не забув про Україну та додав, що їх потрібно моніторити, аналізувати, робити висновки та пояснювати, який інтерес може за ними стояти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 23:50