Фото: Офіс президента

"Тисячі життів будуть врятовані від російського терору": Зеленський подякував Німеччині за зброю

У вівторок ввечері, 21 листопада, президент Володимир Зеленський виступив з черговим зверненням до народу. Він, зокрема висловив подяку Німеччині за потужний пакет військової допомоги.

Відповідне відео з'явилось у YouTube Офісу президента. Він наголосив, що завдяки військовій допомозі українські міста, тисячі життів будуть врятовані від російського терору.  

"Маємо новий потужний пакет підтримки від Німеччини. Це оборонна підтримка — 1 мільярд 300 мільйонів євро. І серед іншого в цьому пакеті посилення нашої ППО, а саме виробництво нових систем "Айріс-Т" й ракети для ППО", — сказав Зеленський.

Президент акцентував на важливості отримання артилерії, яку Німеччина виділила у цьому пакеті.

"Дійсно серйозний пакет, дуже. Німеччина — серед лідерів у допомозі нашому захисту, нашій державі та в збереженні миру в усій Європі. Ми обговорили з паном міністром Борисом Пісторіусом ситуацію на полі бою зараз, нашу співпрацю, зокрема, у спільному виробництві озброєнь — в усьому тому, що допоможе захистити й Україну, і всю нашу Європу", — додав Зеленський.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у вівторок, 21 листопада, прибув до України. Під час неанонсованого візиту до столиці він оголосив про новий пакет військової допомоги. До нього увійшли системи IRIS-T, снаряди та інша зброя.

Додамо, уряд України уклав із німецьким концерном Rheinmetall контракт на постачання систем Leopard 1, у тому числі 25 основних бойових танків Leopard 1A5, п'яти броньованих евакуаційних машин (Bergepanzer 2) та двох танків для навчання водіїв. Постачання мають відбутися 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.11.2023 19:59