Трагедія на Черкащині: батьки звинувачують лікарів у смерті дворічної дитини

У Черкасах в обласній дитячій лікарні дворічна дівчинка померла від ангінної інтоксикації. Батьки звинувачують у трагедії лікарів із міста Кам’янка.

Про це повідомляє ТСН.

Дитина захворіла на початку червня. У неї кілька днів трималася температура, тому мама дівчинки Віра Шкаруба звернулася до педіатра в Центрі первинної медико-санітарної допомоги в Кам’янці. Там дитині, яка відмовлялася їсти та постійно спала, поставили діагноз "гостра респіраторна вірусна інфекція". Мовляв, "нічого страшного немає".

"Лікарка сказала, що це якийсь незрозумілий вірус і треба кілька днів просто промивати носик та збивати температуру", — розповіла жінка.

Вже ввечері наступного дня дитина не могла дихати. Мама дівчинки викликала швидку, і їх госпіталізували до Кам’янської багатопрофільної лікарні. Там дитину послухали, повідомили мамі про "жахливі хрипи" і сказали чекати до ранку. Вранці лікарка повідомила батькам, що у дитини пневмонія, і відправила маленьку пацієнтку до Черкаської обласної дитячої лікарні. Там дворічна Аня померла через дев'ять днів. 

"Дитину швидко оглянули, зробили всі аналізи, рентген. Хочу нагадати, що в Кам'янській лікарні нічого не зробили. Черкаська лікарня надала належне лікування, але через те, що дитина весь цей час пробула без потрібного лікування і кисню… вже було запізно. Пішло зараження всіх органів", — розповіла жінка журналістам.

Водночас головна лікарка Центру первинної медико-санітарної допомоги в Кам’янці Світлана Німченко запевнила, що лікарі закладу діяли та надали рекомендації згідно з протоколом. Вона відкидає звинувачення мами померлої дівчинки.

"Ми ж знаємо, що в діток пневмонію можна й не почути. І один раз вона бачила цю дитину, яка була активна", — зазначила Німченко.

Мама дитини звинувачує у смерті доньки лікарів і написала заяву до поліції. Речниця Головного управління Національної поліції в Черкаській області Наталя Ткачук повідомила журналістам, що заяву зареєстровано, матеріали у справі опрацьовуються.

Нагадаємо, у Кривому Розі поліція відкрила кримінальне провадження через смерть 22-річної дівчини. Вона раптово померла після операції зі збільшення грудей. Пацієнтку звали Аліна Мухіна. Перед мамопластикою дівчина здала всі аналізи та була здорова, протипоказань не було. На наступний день після операції Аліну виписали додому. Вона погано почувалася, але лікар телефоном запевнив, що хвилюватися не варто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Події, 05.07.2023 15:23