Фото: Facebook-сторінка Дональда Трампа

Трампу заборонили брати участь у праймеріз у штаті Іллінойс

Суддя штату Іллінойс заборонив екс-президенту США Дональду Трампу брати участь у республіканських праймеріз на основі так званої "заборони повстанців", яка передбачена 14-ю поправкою до конституції.

Про це пише СNN.

Несподіване рішення було прийнято в середу, 28 лютого, в той час, коли аналогічний антитрампівський позов зі штату Колорадо очікує  на розгляд Верховного суду США, який, як очікується, відхилить аргументи про те, що Трампу заборонено обіймати посаду президента.

Зазначається, що суддя округу Кук Трейсі Портер значною мірою покладалася на попередні висновки Верховного суду штату Колорадо, назвавши "обґрунтування Колорадо переконливим".

"Суд також усвідомлює масштабність цього рішення та його вплив на майбутні первинні вибори в Іллінойсі. Виборча комісія штату Іллінойс видалить Дональда Трампа з голосування на загальних первинних виборах 19 березня 2024 року або призведе до припинення будь-яких голосів, поданих за нього", написала Портер.

Додамо, що Іллінойс став третім штатом, де Трампа викреслили з виборчих бюлетенів, після Колорадо і Мейна. Але ці рішення були призупинені в очікуванні апеляції у справі Колорадо до Верховного суду США.

Трамп може оскаржити рішення судді в судах штату Іллінойс. Він уже відхилив подібні позови в багатьох інших штатах, зазначається у матеріалі.

Нагадаємо, Президент Сполучених штатів Америки Джо Байден і кандидат на цю посаду Дональд Трамп виграли президентські праймеріз своїх партій у штаті Мічиган. Обидва кандидати крокуватимуть до ймовірного очного протистояння на виборах у листопаді цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.02.2024 09:26