Фото: Instagram Соломона

Трансфер Соломона з "Шахтаря" у "Тоттенхем": скандальна угода зайшла в глухий кут

Продовжується трансферна сага щодо переходу колишнього гравця "Шахтаря" Манора Соломона в лондонський "Тоттенхем". Клуби провели чергову зустріч, яка знову не увінчалась успіхом.

Про це повідомляє The Athletic.

Під час благодійної зустрічі 6-го серпня між "Шахтарем" та "Тоттенхемом" (1:5) менеджери клубів вели переговори щодо трансферу ізраїльського футболіста Манора Соломона, який цього літа став гравцем лондонців. 

Чому "Шахтар" конфліктує з "Тоттенхемом"

Лондонський клуб отримав Соломона безплатно через те, що гравець поїхав з України, скориставшись новим правилом ФІФА. При цьому контракт із донецьким клубом вже завершувався. Такий стан справ не підійшов "гірникам", які постійно скаржились на фінансові втрати через таке нововведення з боку ФІФА. Свого часу "Шахтар" навіть погрожував "Тоттенхему" судовими позовами.

Донецький клуб наполягав на тому, аби отримати певну суму за трансфер свого футболіста. Зокрема, "Шахтар" вимагає від "Тоттенхема" 6,5 мільйона євро за Соломона. Саме таку суму "помаранчево-чорні" заплатили за Манора, коли той приєднувався до донеччан у 2019-му році. Своєю чергою "Тоттенхем" намагається уникнути втрати коштів, тому хотів би просто надати "Шахтарю" відсоток від можливого трансферу футболіста у майбутньому, який має усі шанси не відбутися. Таким чином, клуби поки що не змогли знайти спільної мови.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що голкіпер "Шахтаря" Анатолій Трубін має домовленість з "Інтером" щодо майбутнього трансферу. За попередніми даними, футболіст "помаранчево-чорних" мав перейти в міланський клуб влітку наступного року на правах вільного агента.

За попередньою інформацією, Трубін міг замінити голкіпера "Інтера" Андре Онана. Він є одним з п’яти кандидатів на трансфер в чемпіонат Італії.

Своєю чергою у тренерський штаб донецького "Шахтаря" увійшов колишній гравець команди Олексій Гай. В одному зі своїх скандальних інтерв’ю футболіст наголошував, що не вважає росіян агресорами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 07.08.2023 17:17