Фото: АрміяInform

Треба бути готовими: ЗСУ пояснили, чи є загроза ракетних ударів з Білорусі

Наразі загроза ракетних ударів з Білорусі зберігається. Тому потрібно бути готовими до будь-яких подій.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Російські Міг-31 перебувають там (в Білорусі, — ред.)практично на постійній основі. Лише на нетривалий проміжок часу вони перелітали на територію Росії, можливо з технічних причин. Зараз вони щодня злітають у небо і це є причиною недавніх масштабних повітряних тривог в Україні", — пояснив Ігнат.

До того ж речник нагадав, що МіГ-31 є потенційними носіями ракет "Кинжал", які росіяни застосовують для враження стратегічних об’єктів в Україні.

"Ми завжди готуємося до нових російських атак з повітря. Після кожного масштабного обстрілу виконуються певні заходи для того, аби наші сили і засоби протиповітряної оборони ще краще спрацювали в майбутньому", — зазначив Ігнат.

Також Ігнат зауважив, що авіація має можливість швидко переміщатися, а авіаційна присутність РФ у Білорусі була ще від початку війни.

"Це не підрозділ, якому потрібні тижні чи місяці на передислокацію. Авіація злетіла і за годину вона же в іншому місці. Тому треба розуміти, що авіаційна присутність росіян на території Білорусі була завжди з початку повномасштабного вторгнення", — звертає увагу Ігнат.

За його словами, навчання не впливають на переміщення авіації, оскільки РФ може це зробити в будь-який момент, перемістивши її на один із 40 аеродромів, які вона використовує для атак проти України.

"Тому треба бути готовими завжди до можливих атак. Тому що стратегічна авіація — це наймобільніший вид, який можна застосовувати", — додав Ігнат.

Нагадаємо, 3 лютого повідомлялося, що вперше з листопада 2022 року була помічена активність ворожої авіації в районі "Площадки 400. Купол" під Мінськом. там може перебувати командний центр білоруського угруповання збройних сил РФ.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що немає жодних доказів тому, що Росія відновила достатню бойову міць для нового наступу на Україну. Очільник Кремля Володимир Путін переоцінив можливості російських збройних сил.

Війна, 04.02.2023 11:16