Наслідки урагану "Мілтон" у Флориді. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Тремтіли стіни й дах": українка з Флориди розповіла про ураган "Мілтон" і показала наслідки (фото, відео)

Колишня журналістка та редакторка з Кропивницького Олена Волкер (Савранова), яка 2019 року переїхала до Сполучених Штатів Америки, на собі відчула наслідки руйнівного урагану "Мілтон", який днями пронісся штатом Флорида.

На своїй Facebook-сторінці Олена Волкер розповіла, що через ураган місто Брейдентон, де вона мешкає разом з чоловіком, на деякий час залишилося без світла. Коли ураган лютував, вони чули, "як щось руйнувалося".

"Все у нас добре. Ми живі. Дуло насправді дуже сильно. Чутно було як щось руйнувалося. Пізніше подивимось "підсумки" буревію. Цього разу він виходив на берег за 10 миль від нас. Тобто фактично на нас прийшовся основний удар виходу буревію на сушу. Нічого, ми вистояли", — писала українка.

Загалом, за її словами, у штаті Флорида з блекаутом зіткнулося понад три мільйони людей. Було проблематично придбати бензин та продукти. У населених пунктах багато повалених дерев, пошкоджених будинків та конструкцій.

"Зізнаюся, було дуже страшно під час hurricane, бо дуло так сильно, що тремтіли стіни й дах. Я дуже переживала, що зірве дах. Слава Богу будинок вистояв. Наразі триває блекаут. Але хоч знайшла точку, де є Інтернет. Ми цілі і не ушкоджені. Не постраждали (але переляк був ще той... ) Правда мої улюблені дерева hurricane пошкодив... Зруйновано шелтер та паркан, але то — дрібниці. Все поступово відновиться. Люблю вас усіх, мої друзі! Щиро дякую за турботу і підтримку!" — розповідала Олена Волкер у Facebook.

Також вона показала наслідки руйнівного урагану на території свого будинку.

Водночас поділилася жінка й радісною новиною: каченята, які мешкали на місцевому озері, неушкоджені.

Як відомо, ураган "Мілтон" досяг узбережжя поблизу острова Сієста-Кі, штат Флорида, в середу ввечері, 9 жовтня, як шторм третьої категорії. Щонайменше 23 людини загинули в результаті шторму, підтвердили офіційні особи в інтерв'ю CBS News. У четвер "Мілтон" перемістився через півострів Флорида й Атлантичний океан. Понад 1,3 мільйона споживачів були знеструмлені у Флориді в суботу, 12 жовтня, згідно з даними енергетичного трекера Find Energy. 

За попередніми оцінками, "Мілтон" завдав збитків на 50 мільярдів доларів. Такі дані озвучив напередодні президент США Джо Байден.

Нагадаємо, міжнародна група вчених вважає, що сильний вітер і зливи, викликані ураганом "Мілтон", посилилися через антропогенну зміну клімату.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.10.2024 11:35