Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Байден розповів, на яку суму збитків завдав ураган "Мілтон"

Ураган "Мілтон", за попередніми оцінками, завдав збитків на 50 мільярдів доларів. Без енергопостачання залишилися понад три мільйони людей.

Про це заявив президент США Джозеф Байден на прес-конференції в Білому домі.

"За оцінками експертів, тільки від одного урагану "Мілтон" — і це тільки перші оцінки — збитки можуть бути більшими, можуть бути меншими, але, за оцінками, це приблизно 50 мільярдів доларів", — зазначив він.

Байден додав, що внаслідок урагану залишилися без електрики понад три мільйони осіб, але завдяки "самовідданій роботі" 50 тисяч енергетиків із 43 штатів США та Канади відновлено енергопостачання для одного мільйона людей.

"І ще одне важливе завдання — розбір завалів. Федеральне агентство з управління в надзвичайних ситуаціях США, Інженерний корпус і Національна гвардія Флориди зараз працюють на місцях, допомагаючи штату розчищати завали, щоби знову відкрити дороги та найважливіші порти", — зауважив американський президент.

Також він запевнив, що Берегова охорона США докладає зусиль для відновлення роботи порту Тампа, який доставляє велику кількість палива й інших товарів, відіграючи важливу роль в економіці регіону.

"Я хочу ще раз подякувати нашим відважним рятувальникам, енергетикам, державним і місцевим чиновникам, сусідам, які допомагають сусідам, і багатьом іншим", — підсумував Джо Байден.

Нагадаємо, фахівці пов’язують потужність урагану "Мілтон", який забрав 17 життів у Флориді (США), з наслідками кліматичних змін, спричиненими діяльністю людини. Вони посилилися через антропогенну зміну клімату.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.10.2024 07:36