Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Три впливові країни Європи бояться відправляти своїх військових інструкторів в Україну, — ЗМІ

Німеччина, Італія й Іспанія в кулуарах загальноєвропейських дискусій виступають активно проти ідеї відправлення своїх військових інструкторів в Україну. І зараз вони таким чином реагують на листи з Франції з пропозиціями приєднатися до такої коаліції.

Таку інформацію оприлюднило німецьке видання Welt. Журналісти дізналися про те, що німецький уряд фактично проігнорував пропозицію Франції.

У Берліні заявляють, що жодного листа-запрошення до німецького міністерства оборони не надходило. За даними Welt, не лише Німеччина чинить спротив ідеї Парижа.

Європейські дипломати повідомили Welt, що більшість країн ЄС були б проти відправлення військових інструкторів на територію України. Наприклад, Німеччина, Італія й Іспанія побоюються, що такий крок може мати "значний ризик ескалації" та втягнути Захід у війну з Росією.

Журналісти Welt також зазначили, європейські дипломатичні кола визнають, що з військового погляду, безперечно, є вагомі причини навчати українських військових в Україні, аби навчання відповідало потребам ЗСУ, а солдатам не доводилося залишати свою країну.

Як відомо, наприкінці травня ЗМІ дізналися про плани французького президента Еммануеля Макрона створити коаліцію країн, які могли би разом із Францією відправити своїх військових інструкторів в Україну. Очікувалося, що Макрон оголосить про це цього тижня.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України підписало угоду зі збройовою французькою компанією Thales Group щодо придбання та постачання другої системи протиповітряної оборони ControlMaster 200 (CM200). Вона містить радар повітряного огляду Ground Master 200, систему радіозв'язку, центр керування ControlView разом із портативними терміналами розподілу озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.06.2024 20:20