Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Тривога понад три години: окупанти вночі знову атакували Київ дронами

Усі безпілотники, якими Росія атакувала Київ у ніч на неділю, 27 жовтня, знешкодили на околицях міста. Там працювали сили та засоби протиповітряної оборони України.

Про це повідомили в Київській міській військовій адміністрації.

"Кожної ночі, практичної кожної ночі без тривалих перерв російські збройні сили атакують мирне місто Київ. Сьогодні вночі ворог завдав чергового нападу на столицю. Повітряна тривога в Києві тривала майже три з половиною години!" — йдеться в повідомленні.

У київській владі додали, що сили та засоби протиповітряної оборони виявили в повітряному просторі в напрямку Києва приблизно десяток безпілотників противника. Всі дрони знешкодили на околицях міста.

У Київській міській військовій адміністрації наголосили, що, за даними оперативного зведення, внаслідок російської атаки дронів у Києві потерпілих чи руйнувань не зафіксовано.

"Ця нічна атака ворожих дронів ще раз засвідчила, що тактика, прийоми нападу та цілі противника залишаються незмінними вже багато місяців поспіль", — зазначили у КМВА.

Там назвали основні елементи таких атак:

  • ніч;
  • використання ударних безпілотних літальних апаратів на кшталт Shahed / "Герань", "Гербера", "Пародія" й інших;
  • заходження на місто БпЛА ворога з різних напрямків та висот;
  • поодинокі атаки дронів, а не численними групами;
  • за одну атаку по Києву ворог стандартно застосовує приблизно десяток БпЛА;
  • цілями залишають цивільна інфраструктура, обʼєкти ППО і найперше — постійний, безперервний терор цивільного населення, аби зламати нашу волю до спротиву.

"Але росіяни ніколи не досягнуть своїх цілей! Попри всі труднощі, Київ і вся Україна вистоїть, і ми неодмінно переможемо в цій несправедливій війні. Вірте з ЗСУ та постійно підтримуйте наших воїнів! Бережіть себе!" — підсумував начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Нагадаємо, що в ніч на суботу, 26 жовтня, російські окупанти атакували Україну ракетами різних типів, ударними БпЛА типу Shahed і дронами невстановленого типу. Сили оборони збили 44 безпілотники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.10.2024 07:53