Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Нічна атака 26 жовтня: скільки повітряних цілей збили Сили оборони

У ніч на суботу, 26 жовтня, російські окупанти атакували Україну ракетами різних типів, ударними БпЛА типу Shahed і дронами невстановленого типу. Сили оборони збили 44 безпілотники.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України. Там додали, що радіотехнічні війська виявили та здійснили супровід 98 засобів повітряного нападу противника. А саме:

  • три балістичні ракети "Іскандер-М/KN-23" (із території Криму);
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59 (із повітряного простору в Брянської області Російської Федерації);
  • дві ракети невстановленого типу (із Бєлгородської області Російської Федерації);
  • 91 ворожий БпЛА (райони пусків: Курськ, Орел Російської Федерації).

"Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби, мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України", — йдеться в повідомленні.

Українські військові додали, що ракетами ворог вдарив по об’єктах цивільної інфраструктури Сумщини та Дніпра. На жаль, є загиблі серед цивільного населення.

"Щодо ударних БпЛА, то в результаті протиповітряного бою станом на 12.00 підтверджено збиття 44 ворожих БпЛА у Кіровоградській, Сумській, Чернігівській, Київській, Черкаській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій і Курській областях. Один дрон вийшов із повітряного простору в напрямку Білорусі. 44 російські безпілотники локаційно втрачено, ще один ворожий БпЛА — в повітряному просторі України. Бойова робота триває! Інформація оновлюється. Не ігноруйте повітряну тривогу! Разом — до перемоги!" — підсумували в Повітряних силах ЗСУ.

Збиття повітряних цілей 26 жовтня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Обстріли України 25-26 жовтня

За вечір 25 жовтня та ніч 26 жовтня російські війська завдали ударів по Києву, Дніпру, Сумщині, Хмельниччині й інших наших регіонах.

Увечері в п'ятницю під ворожим прицілом була столиця. Там рашистський безпілотник атакував багатоповерхівку в Солом'янському районі, внаслідок чого спалахнула пожежа. Від удару загинула дитина 2009 року народження та постраждали дорослі. На Київ це вже була 16 атака за жовтень

Також 25 жовтня окупанти вдарили по Сумській області. Відбулися влучання в деякі об’єкти інфраструктури, в тому числі й цивільні.

Уночі російські окупанти атакували Дніпро ракетами. Внаслідок ударів частково зруйновано двоповерхову житлову будівлю. Також пошкоджень зазнали багатоквартирні житлові будинки й один із медичних закладів. Троє людей загинуло, понад 20 поранено.

Крім того, загарбники атакували безпілотниками різні регіони Київської області. Внаслідок цього виникли пожежі у трьох місцях. Також через нічний обстріл постраждала дитина 2011 року народження в Бориспільському районі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський наголосив, що серед пошкоджених об’єктів унаслідок російської атаки у ніч на суботу, 26 жовтня, — лікарня імені Мечникова у Дніпрі. Це один із найважливіших медичних закладів України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2024 12:58