Наслідки обстрілу у Дніпрі. Джерело: ДСНС

"Звична справа російських убивць": Зеленський показав фото рашистських злочинів минулої ночі

Серед пошкоджених об’єктів унаслідок російської атаки у ніч на суботу, 26 жовтня, — лікарня імені Мечникова у Дніпрі. Це один із найважливіших медичних закладів України.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, опублікувавши відповідний допис у своєму Telegram-каналі.

"Після всього, сказаного в Казані, російські вбивці повернулися до своєї звичної справи. І це ще раз доводить, що не розмовами можна зупинити агресію, а тільки рішучими діями на захист держави та народу, проти яких розвʼязана війна", — наголосив він.

Український президент додав, що за минулий вечір і ніч російські війська завдали ударів по Києву, Дніпру, Сумщині, Хмельниччині й інших наших регіонах.

"У Дніпрі пошкоджено одну з найважливіших лікарень України — лікарню імені Мечникова — та звичайні житлові будинки. На жаль, троє загиблих, і серед них дитина. В Києві цей російський удар забрав життя дівчинки — їй було лише 14 років. Мої співчуття рідним та близьким. Багато поранених від цих ударів. Усім їм надано необхідну допомогу", — акцентував гарант.

Він зауважив, що вже третій рік триває ця війна, яка має лише одного винуватця — Москву. Саме тому потрібен такий тиск на агресора, який здатен змусити його до припинення терору і війни.

"Надійні мир та безпека здобуваються лише завдяки силі та рішучості", — підсумував Володимир Зеленський.

Як відомо, вночі російські окупанти атакували Дніпро ракетами. Внаслідок ударів частково зруйновано двоповерхову житлову будівлю. Також пошкоджень зазнали багатоквартирні житлові будинки й один із медичних закладів. Троє людей загинуло, понад 20 поранено.

Увечері в п'ятницю під ворожим прицілом також була столиця. Там рашистський безпілотник атакував багатоповерхівку в Солом'янському районі, внаслідок чого спалахнула пожежа. Від удару загинула дитина 2009 року народження та постраждали дорослі. 

Нагадаємо, що також 25 жовтня окупанти вдарили по Сумській області. Відбулися влучання в деякі об’єкти інфраструктури, в тому числі й цивільні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2024 11:54