Наслідки обстрілу Києва. Джерело: ДСНС

Шістнадцята повітряна атака на Київ у жовтні: столична влада розповіла про наслідки

У ніч на суботу, 26 жовтня, російські окупанти знову застосували проти України БпЛА. Їх запустили з південного та північно-східного напрямків. На Київ боєприпаси, що баражують, заходили декількома хвилями.

Про це повідомили в Київській міській військовій адміністрації. Там зазначили, що повітряна тривога у столиці з вечора та протягом ночі оголошувалася тричі та сумарно тривала сім із половиною годин.

"Сили Оборони виявили та знешкодили до десятка російських ударних дронів, які загрожували Києву", — йдеться в повідомленні.

Київська влада додала, що на жаль, в місті не обійшлося без жертв російської атаки. Загинула молода дівчина. В багатоквартирному житловому будинку в Соломʼянському районі пошкоджено квартири з 17 по 21 поверхи. В одній з квартир на 20 поверсі виникла пожежа. В цьому помешканні пізніше рятувальники й знайшли тіло загиблої. Співчуття рідним і близьким. Загалом з будинку евакуювали понад 100 осіб. Постраждало шість осіб (з них одну госпіталізовано).

"Наскільки нам не було би важко та складно, але ми обов’язково переможемо в цій несприятливій війні. І змусимо агресору відповісти за всі злочини! Особливо за кожне відібране дитяче життя! Нелюди мають бути покарані! Вірте в наші Збройні сили!" — підсумував начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Цієї ночі російські окупанти також атакували Дніпро ракетами. Внаслідок ударів частково зруйновано двоповерхову житлову будівлю. Також пошкоджень зазнали багатоквартирні житлові будинки й один із медичних закладів. Троє людей загинуло, понад 20 травмовано.

Нагадаємо, що також 25 жовтня окупанти вдарили по Сумській області. Відбулися влучання в деякі об’єкти інфраструктури, в тому числі й цивільні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2024 09:53