Фото: stsenariy.blogspot.com

Тризуб на монументі "Батьківщина-мати": у мережі з’явилося відео виготовленя Герба за 28 млн грн

У Києві на монументі "Батьківщина-Мати" радянський герб замінять на український Тризуб. На одному із заводів Києва вже закінчують виготовлення Герба для щита.

Відповідне відео поширюють столичні Telegram-канали.

Згідно з наявною інформацією, розмір тризуба — 7,5 метра на 4,5 метри. Він має замістити радянські серп і молот. 

"Конструкцію "обварюють", потім будуть шліфувати. За 10 днів вона буде готова", — оцінює директор заводу. 

Згідно з планом, монтаж тризубця розпочнеться у липні й закінчиться до 24 серпня цього року, коли Україна відзначатиме День незалежності України. Вартість цього проекту — 28 мільйонів гривень.

Що відомо про пам'ятник Батьківщині-матері 

Постамент відкрили у 1981 році. Батьківщина-мати вважається найвищою монументальною скульптурою в Європі, її висота з постаментом сягає 102 метрів. Розташована на високому правому березі річки Дніпро. Автор монумента — народний художник СРСР скульптор Василь Бородай. На щиті у руці Батьківщини-матері зображений радянський герб. У 2022 році у додатку "Дія" 85% із 800 тисяч українців проголосували за те, щоб замінити його тризубом.

Нагадаємо, 13 липня Державна інспекція архітектури та містобудування України нарешті видала дозвіл на ремонт щита монумента "Батьківщина-мати" у Києві. На одній із головних монументальних скульптур в Україні досі був розміщений радянський герб. Замовник будівництва — Національний музей історії України у Другій світовій війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.07.2023 17:37