Джорджа Мелоні та Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Що отримає Україна від головування Італії у G7: роз'яснення Reuters

Під час головування у "Великій сімці" Італія кине виклик наростальним уявленням про те, що Російська Федерація перемагає у війні проти України.

Про це повідомляє Reuters.

Окрім Італії, яка головуватиме у "Великій сімці" упродовж 2024 року, туди також входять США, Японія, Німеччина, Німеччина, Велика Британія, Франція та Канада. Також планується проведення саміту G7 у червні.

Основні виклики "Великої сімки"

Джерело наголошує, що основними питаннями на порядку денному лідерів G7 стануть конфлікт на Близькому Сході, продовольча безпека, зміна клімату, розвиток в Африці, а також взаємодія з Китаєм і штучний інтелект.

"Як і під час двох останніх головувань у G7, війна в Україні також буде важливим фактором", — пише у статті Reuters.

Союзники покажуть прихильність до Києва

Видання наголошує, що ще недавня підтримка України з боку країн Заходу під час війни, схоже, останніми місяцями похитнулася на тлі політичних розбіжностей у Вашингтоні та Брюсселі. Саме ці дві сили затримали постачання необхідної зброї та фінансування для Києва.

Водночас, за даними Reuters, лідери G7 сповнені рішучості показати, що вони, як і раніше, повністю підтримують Україну та не можуть ризикувати, проявляючи ознаки слабкості через два роки після того, як Росія вдерлася в сусідню державу.

Джерело переконане, що російський диктатор Володимир Путін втратив значний фінансовий, військовий і дипломатичний вплив після вторгнення.

"Ми повинні змінити думку про Україну", — додало джерело.

Нагадаємо, очільник польського уряду Дональд Туск на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві 22 січня заявив про те, що Польща стала ще однією країною, яка приєдналася до Вільнюської декларації G7 щодо гарантій безпеки для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.01.2024 16:09