Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

"Турне" до Молдови за $7 тис: на Одещині прикордонники затримали 27 ухилянтів (фото)

Українські прикордонники зупинили 27 військовозобов'язаних, які незаконно намагалися потрапити до Молдови. Чоловіки користувалися підказками Telegram-каналу для ухилянтів. Після перетину кордону вони мали оплатити від чотирьох до семи тисяч доларів.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Відомо, що за вказівкою адміністратора одного з Telegram-каналів, чоловіки добиралися до кордону власними силами. За "послугу" в разі вдалого переправлення вони мали заплатити від чотирьох до семи тисяч доларів на криптогаманець.

"Та похід тривав недовго. В одному з сіл Подільського району їх затримали прикордонники та поліцейські", — розповіли в ДПСУ.

На ухилянтів склали адмінпротоколи. Коло причетних осіб встановлюється, слідчі дії тривають.

Затримання ухилянтів

Затримання ухилянтів. Фото: ДПСУ

Скільки чоловіків щодня намагаються незаконно перетнути кордон

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко раніше заявляв, що прикордонники щодня викривають на спробах незаконно перетнути кордон за підробленими документами або підкупу до 10 чоловіків. Найбільше спроб незаконного перетину кордону стається на межі з Молдовою та Румунією.

Також продовжуються випадки спроб незаконного перетину кордону на "зеленій ділянці". Їх, словами Демченка, більше. Водночас він додав, що кордон посилений, а групи прикордонників разом із правоохоронцями діють і в прикордонній зоні, щоб завчасно викривати спроби незаконного перетину кордону.

Нагадаємо, що 8 липня прикордонники затримали 17 військовозобов'язаних. Вони намагалися втекти з України до Молдови, розбившись на дві групи. Порушники одночасно їхали трьома автівками двома автошляхами у бік кордону з Придністровським регіоном на Вінниччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.07.2024 14:05