Джон Кірбі. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Байдена назвали мету російських масованих атак по Україні

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі вважає, що Росія намагається ракетними атаками по цивільній інфраструктурі виснажити українські системи протиповітряної оборони.

Про це представник Білого дому заявив під час брифінгу у вівторок, 23 січня, повідомляє "Голос Америки".

"Це те, що росіяни намагались робити з початку зимових місяців. Це спроба і далі завдавати страждань українцям, намагаючись зламати їхню волю, їхній хребет, це напади на цивільну інфраструктуру, житлові будинки та місцевість. І Путін це робив і раніше", сказав Джон Кірбі.

Він наголосив на тому, що подібна тактика РФ лише підкреслює важливість виділення США додаткового фінансування для України.

"Тому так важливо, щоб ми отримали додаткове фінансування, як я вже наголошував раніше. Українці вимушені приймати важкі рішення щодо того, які ракети ППО використовувати, а які зберегти на інший день. І росіяни знають це", додав Кірбі.

Також представник Білого дому наголосив на важливості США продемонструвати лідерство у підтримці України, прийняттям додаткового фінансування.

"Міністр Остін провів ще одну контактну групу, до якої ми сьогодні залучили близько п'ятдесяти країн, які намагаються зробити свій внесок в підтримку України. Всі вони чекають на наше лідерство. Всі хочуть знати, в якій ситуації ми будемо по цьому питанню через пару місяців", зазначив американський посадовець.

Нагадаємо, США мають намір надати фінансову допомогу Україні для підтримки економіки за умов війни. Для цього планують виділити бюджетні кошти розмірі 11,8 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 11:14