Джон Кірбі. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Байдена пояснили, чому США не збиватимуть дрони в Україні, як це зробили в Ізраїлі

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати Америки не будуть втручатися в російсько-українську війну та збивати повітряні цілі, як це робили під час повітряної атаки Ірану на Ізраїль.

Під час прес-брифінгу в Білому домі він зазначив, що знав, що це питання виникне.

"Послухайте, йдеться про різні конфлікти, різний повітряний простір, різні картини загроз", — каже Кірбі. 

Також Кірбі наголосив, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну президент США Джо Байден дав зрозуміти, що його країна не планує брати участь у цій війні. За його словами, США передають Україні озброєння, якого українці потребують для захисту власного повітряного простору. 

"На жаль, на сьогоднішній день ми не можемо зробити цього, оскільки не маємо додаткового фінансування національної безпеки, якого українці так потребують", — підкреслив Кірбі.

Як він запевнив, найкраще розв'язання цієї проблеми — це надати необхідні види озброєнь Ізраїлю та Україні й ухвалити законопроект про фінансову допомогу, який ухвалив сенат. 

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Повітряні сили Британії не можуть збивати дрони над Україною. За його словами, втягування сил НАТО в прямий конфлікт з армією РФ призведе до загострення конфлікту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.04.2024 10:07