Джо Байден. Джерело: Facebook

У Байдена виступили категорично проти військової операції Ізраїлю в Рафаху

Група ізраїльських офіційних осіб їде до Вашингтона для обговорення з представниками адміністрації Байдена військової операції в Рафаху. У Сполучених Штатах Америки й Ізраїлю виникли розбіжності щодо її проведення.

Про це повідомив AP. Журналісти зазначили, що угоду про проведення переговорів щодо Рафаха досягнуто під час розмови президента США Джо Байдена та прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу в понеділок.

Річ у тому, що Білий дім скептично поставився до плану провести операцію в південному місті Рафах у Секторі Гази, де перебувають близько 1,5 мільйона переміщених палестинців.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що під час розмови Байден ще раз закликав Нетаньягу не проводити операцію в Рафаху. На найближчих переговорах, за його словами, офіційні особи США викладуть "альтернативний підхід, який націлений на ключові елементи ХАМАСа в Рафаху та захистить кордон Єгипту та Сектора Гази без значного наземного вторгнення".

"Наша позиція полягає в тому, що ХАМАСу не можна дозволити безпечний притулок у Рафаху чи будь-де ще, але велика наземна операція там стала би помилкою. Це призведе до нових смертей невинного цивільного населення, погіршить і без того жахливу гуманітарну кризу, поглибить анархію в Газі та ще більше призведе до міжнародної ізоляції Ізраїлю", — зазначив Салліван.

Представники адміністрації Байдена попередили, що вони не підтримають операцію в Рафаху, якщо Ізраїль не представить надійного плану забезпечення безпеки невинних палестинських цивільних. За словами представників Білого дому, Ізраїль ще не надав такого плану.

Нагадаємо, що в неділю, 17 березня, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що військова кампанія проти угруповання ХАМАС у Секторі Газа триватиме. Армія оборони Ізраїлю планує проводити наземну операцію в місті Рафах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.03.2024 10:57