Фото: Джон Кірбі. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

У Білому домі відреагували на інтерв'ю пропагандиста Карлсона з Путіним

Російський диктатор Володимир Путін може отримати ще одного рупора для виправдання агресії в Україні. Йдеться про інтерв'ю американського пропагандиста Такера Карлсона з главою Кремля.

Такими словами речник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі відреагував на заяву Такера Карлсона щодо його інтерв'ю з президентом РФ. 

У Білому домі переконані, що виправдання війни Володимиром Путіним є "абсолютно фальшиві та безглузді". Кірбі також додав, що на цей час недоречно коментувати подію, яка ще не відбулась.

Раніше стало відомо, що Карлсон спеціально прибув до Москви, щоб взяти інтерв'ю у Путіна. Журналіст також виявив бажання поспілкуватись з українським президентом Володимиром Зеленським.

"Усім має бути цілком очевидно, що робив і робить Путін в Україні та з яких — абсолютно фальшивих та безглуздих — причин він намагається це виправдати. Я не думаю, що нам потрібне ще одне інтерв'ю з Володимиром Путіним, щоб зрозуміти його жорстокість", — заявив Кірбі.

Варто зазначити, що Карлсон під час війни в Україні поширив багато фейків. Він, зокрема, стверджував, що Каховське водосховище нібито підірвала "українська влада". пропагандист також запустив власне шоу на каналі "Росія 24".

Нагадаємо, з 2016 по 2023 рік, Такер Карлсон працював ведучим програми "Такер Карлсон сьогодні ввечері" на телеканалі "Fox News". Однак у квітні минулого року його звільнили. До того ж це відбулося без офіційного пояснення з боку роботодавця.

У листопаді 2023 року Дональд Трамп заявив, що розглядає скандального телеведучого Такера Карлсона потенційним партнером навіть віце-президентом у разі, якщо Трамп переможе на майбутніх виборах.

За даними ЗМІ, американський журналіст Такер Карлсон може потрапити під санкції Європейського Союзу після інтерв'ю з російським диктатором Володимиром Путіним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.02.2024 07:01