Джон Кірбі. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Білому домі визначили пріоритетну зброю, яку США готові надати Україні

Зміцнення протиповітряної оборони України стане пріоритетним у формуванні майбутніх списків пакетів з озброєнням. Йдеться про військову допомогу в від Сполучених Штатів Америки.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу у Вашингтоні.

За словами американського чиновника, США хочуть зробити системи та засоби протиповітряної оборони основними в переліку постачання озброєння для української сторони на тлі російських повітряних атак, які тривають.

Кірбі додав, що в адміністрації президента США планують це реалізувати, щойно вдасться відновити передачу Україні пакетів допомоги. Наразі на це Вашингтону бракує фінансування.

Сьогодні ж у Білому домі заявили, що США більше не мають коштів, щоби надавати Україні нові пакети військової допомоги. За словами Кірбі, президент Джо Байден підписав останній пакет допомоги у сфері безпеки, на який "ми маємо повноваження щодо коштів".

Він додав, що озброєння з останнього пакету військової допомоги ще не все доставлено в Україну, і відбудеться "найближчими днями та тижнями".

Наприкінці 2023 року Конгрес не зміг схвалити запит президента США Джо Байдена на виділення понад 100 мільярдів доларів на потреби національної безпеки, які передбачали понад 60 мільярдів доларів України. Республіканці відмовлялися підтримувати таку ініціативу. Вони вимагають, щоби Білий дім вніс у свій запит їхні пропозиції щодо посилення безпеки кордонів.

Нагадаємо, що в четвер, 4 січня, Німеччина оголосила новий список військової допомоги Україні. До нього ввійшли дуже потрібна нашій армії система протиповітряної оборони Skynex із боєприпасами, десять бойових машин піхоти Marder і ракети до зенітно-ракетних комплексів IRIS-T.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 22:52