Джон Кірбі. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Білому домі зробили заяву про додаткове фінансування для України

Україна та Ізраїль нагально потребують додаткового фінансування. З цим проханням президент США Джо Байден звернувся до Конгресу.

Таку заяву на брифінгу зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. За його словами, рівень пріоритетності ухвалення пакета з допомогою Україні та Ізраїлю є "дуже, дуже високим".

"Я хотів би нагадати членам Конгресу, коли вони повернуться до роботи, що цифри в цьому додатковому запиті були отримані від наших українських та ізраїльських партнерів. Ми не просто взяли ці цифри з повітря. Вони цілком відповідають тому, що наші партнери сказали нам, що їм потрібно на найближчі місяці", — зауважив Кірбі.

Представник Білого дому додав, що зараз ситуація з фінансуванням стає дедалі гострішою, особливо щодо України: надані пакети допомоги від США містять менше коштів.

"Тому, що ми просто не маємо тієї гнучкості, яку мали колись, щодо обсягу допомоги, яку можна надати в кожному з пакетів", — наголосив Кірбі.

Він додав, що зараз є дуже критичний період, оскільки наближається зима й українській армії дедалі важче проводити свої операції, коли погода стає менш сприятливою для цього.

"Тому ми сподіваємося, що коли Конгрес повернеться до роботи, вони діятимуть з тією самою готовністю, з якою ми намагаємося діяти щодо реалізації цього додаткового запиту", — сказав Кірбі.

Нагадаємо, 16 листопада президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав законопроект про фінансування роботи уряду країни, який не передбачає надання додаткової допомоги Україні та Ізраїлю. У такий спосіб країні знову вдалося уникнути "шатдауну" (часткове призупинення роботи уряду).

Раніше повідомялось, що у США сподіваються до Різдва зібрати голоси для додаткової військової допомоги для України та Ізраїлю. У Конгресі поки нема одностайного рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 28.11.2023 11:25