Фото: скріншот з відео

У Білорусі можуть запустити виробництво іранських "Шахедів": подробиці від ЗСУ

Виробництво іранських безпілотників може з'явитись у Білорусі. Тегеран може піти на такий крок, щоб уникнути західних санкцій.

Таку заяву зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, пише "Радіо Свобода". Він наголосив, на територію Білорусі можуть перекинути виробництво дронів чи лише збір готової продукції.

За інформацією Ігната, що Російська Федерація може самостійно виробляти БпЛА, наприклад, "Ланцет". Вони не дуже потужні, але приносять чимало проблем силам оборони на передній лінії фронту.

"Зробити планер, двигун, пропелер, бойову частину — не проблема, інше питання — це технологічне обладнання, яке закладено в Shahed, але там є блок GPS-навігації, блок управління, і це Росія виробити сама не може. Власне, за цими товарами — подвійного призначення і високотехнологічною продукцією, не завадив би контроль санкцій, для того, щоб завадити їм отримувати таку продукцію", — заявив він.

За словами Ігната, є ознаки того, що Росія продовжує виробництво ракет. Зокрема, в Україні вже знаходили уламки нещодавно виготовлених ракет снарядів.

"Серед уламків ракет знаходили маркування нещодавнього виробництва — і осінь і зима. Сподіваємося, що санкції не дозволять їм робити це швидко. І швидко це навряд чи вдасться, бо крилата ракета — це високотехнологічний продукт, який коштує мільйони доларів за одиницю", — сказав він.

Нагадаємо, Іран активно випробовує новий дрон-камікадзе Me’raj-532. Цей БпЛА здатен досягати цілі на відстані у 450 км.

Також російські кораблі переправляють велику кількість іранських артилерійських снарядів та інших боєприпасів через Каспійське море. Іранським озброєнням поповнюють війська РФ, які воюють в Україні. Згідно з офіційними даними та документами, за останні шість місяців вантажні кораблі перевезли понад 300 тисяч артилерійських снарядів і мільйон боєприпасів з Ірану в Росію.

Своєю чергою голова департаменту міжнародних справ Міністерства оборони Ірану Хамзе Галандарі заявив, що міжнародна спільнота відкрила новий вимір оборонних технологій після того, як побачила іранську зброю. Маючи на увазі дрони-камікадзе, він впевнений, що їхня зброя "змінила правила гри".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2023 14:43