Фото: armyinform.com.ua

У Білорусі вибухнув російський "Шахед", — "Гаюн"

У четвер, 3 жовтня, на території Білорусі вибухнув російський ударний дрон-камікадзе типу "Шахед".

Про це повідомила моніторингова група "Беларуски Гаюн".

За даними аналітиків, інцидент трапився близько 05:00 у населеному пункті Калинковичі Гомельської області. Зазначається, що о 04:43 інший моніторинговий канал повідомив про захід "Шахеда" в повітряний простір Білорусі та його рух у напрямку Мозиря, на схід від Наровлі.

"Відстань від Наровлі до Калинковичів становить 40 кілометрів, які "Шахед" може подолати всього за 11 хвилин (середня швидкість — 200 км/год). Траєкторія і швидкість руху "Шахеда" свідчать про те, що в момент вибуху дрон уже був над містом. Водночас за нашими даними, в описуваний проміжок часу авіація ВПС РБ над Гомельщиною не фіксувалася", — йдеться у повідомленні.

Відтак, фахівці дійшли висновку, що сьогодні о 04:55 у Калинковичах вибухнув дрон-камікадзе типу Shahed. Проте поки невідомо, чи здетонував дрон самостійно, чи був збитий силами протиповітряної оборони.

Нагадаємо, вдень 3 жовтня російські ударні безпілотники також залетіли в Білорусь. Якраз у цей момент у небі перебував гелікоптер із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. За попередніми даними, гелікоптер летів до Микашевичів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.10.2024 19:40