Фото: соцмережі

У Болгарії чоловік погрожував убити міністра оборони через підтримку України

У вівторок, 18 липня, у Софії затримали 39-річного чоловіка, якого звинуватили у погрозах убити міністра оборони Болгарії Тодора Тагарева. Чиновник підтримує Україну у війні проти Російської Федерації.

Про це повідомляє Euractiv.

Зазначається, що Тагарев є членом нового уряду в Софії: він є проєвропейським політиком і рішуче виступає за військову підтримку України. Однак донедавна Болгарією керував тимчасовий уряд, призначений президентом Руменом Радевим, якого багато хто вважає прокремлівським.

За даними Софійської окружної прокуратури, 4 липня підозрюваний погрожував убити міністра, надіславши йому повідомлення на його особистій сторінці в соціальній мережі.

Слідство повідомляє, що чоловік погрожував міністру Тагареву через те, що йому не подобалася його позиція щодо війни в Україні. Зловмисник був затриманий на 72 години за постановою прокуратури.

Варто відзначити, що зовсім недавно проросійські демонстранти вийшли на акцію протесту в Софії, вимагаючи, щоб Болгарія не надсилала військову допомогу Україні. Спочатку планували, що їхня хода під назвою "Марш за мир" дійде до резиденції Тагарева, але організатори змінили маршрут.

16 липня в телеінтерв'ю Тагарев заявив, що політика і пропаганда Кремля мають серйозний успіх у Болгарії. 

"Її (пропаганду і політику, — ред.) підтримують значні громадські групи, партії й певною мірою інститут президента", — додав він.

Нагадаємо, лідер Болгарії Румен Радєв звинуватив Україну в "наполяганні" на веденні війни, яку почала проти неї Російська Федерація.

Варто відзначити, що це вже не перша скандальна заява президента Болгарії Румена Радєва. Так, під час візиту президента Володимира Зеленського 6 липня до Софії він уникав слова "війна", а повномасштабне вторгнення Росії називав "конфліктом".

Цікаво, що під час візиту Зеленський разом з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим підписали Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.07.2023 12:22