У «Борисполі» прикордонники викрили схему переміщення бортпровідниками коштовних девайсів

24 ВЕРЕСНЯ 2021 14:06

До схеми всього було залучено близько 10 людей. Всі вони громадяни України. За попередньою інформацією сума оцінки сягає 100 тисяч доларів США.

Про це пише TrueUA з посиланням на пресслужбу Держприкордонслужби.

«Прикордонники оперативно-розшукового відділу Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» спільно з співробітниками ГУБКОЗ СБУ та митниці викрили схему переміщення через державний кордон України партії коштовних девайсів з порушенням митного законодавства. Як встановили правоохоронці, бортпровідники однієї з українських авіакомпаній ховали мобільні телефони у кейси з харчуванням, сміттєві пакети та в конструктивних особливостях салону літака. Згодом представники клінінгових компаній мали вивезти девайси за межі пункту пропуску без проходження будь-якого контролю під виглядом обслуговування борта та підготовки його до наступного рейсу», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за результатами огляду літака, що прибув в аеропорт Борисполя з Дубай, виявили 85 девайсів марки Apple. Серед них: iPhone 12 Pro Max, iPhone XS, iPhone XR,  One Plus Nord , MacBook Pro.

Поки тривають перевірочні заходи, адже у вбиральні борта правоохоронці знайшли ще один ящик запакований гаджетами.

Події, 24.09.2021 14:06