Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

У Британії підрахували втрати Росії під час війни в Україні

Від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила в Україні вбитими та пораненими близько 450 тисяч особового складу та понад 10 000 одиниць бронетехніки.

Про це заявив міністр у справах збройних сил Великої Британії Лео Докетрі. Його слова наводить британський портал UK Defence Journal, що спеціалізується на військовій тематиці.

Міністр навів такі оцінки у відповідь на запитання опозиційного депутата від Лейбористської партії Джона Хілі, який попросив надати детальні оцінки відомства щодо російських втрат в Україні, як регулярної армії, так і приватних військових компаній.

"За нашими оцінками, вбито чи поранено близько 450 тисяч російських військових, і ще десятки тисяч від початку конфлікту стали дезертирами", — зазначив Докетрі.

Він додав, що чисельність загиблих серед найманців російських приватних військових компаній невідома.

"Також, за нашими оцінками, від початку конфлікту знищено понад 10 тисяч одиниць російської бронетехніки, у тому числі близько 3 000 основних бойових танків, 109 літаків, 136 гелікоптерів, 346 безпілотників, 23 судна різних класів і понад 1 500 артилерійських систем різних типів", — повідомив міністр.

Ці оцінки щодо російських втрат особового складу близькі до офіційних підрахунків України, проте цифри щодо більшості видів техніки суттєво відрізняються.

Нагадаємо, що, за підрахунками Генерального штабу Збройних сил України, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 466 тисяч своїх військових. За минулу добу ця кількість збільшилася майже на 1 100 мертвих окупантів. Так само українські воїни знищили велику кількість ворожої техніки на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2024 11:55