Фото: Вікіпедія

У британській розвідці назвали зброю, якою окупанти намагаються стримати контрнаступ ЗСУ

Російська авіація протягом останніх тижнів значно активізувалась на лінії бойового зіткнення. Цілком ймовірно, що це стало відповіддю на повідомлення про посилення українських наступальних операцій.

Про це повідомляє у Twitter Міністерство оборони Великої Британії.

У розвідці відзначили, що активність авіації РФ нижча, ніж на початку війни. Проте, повітряно-космічні сили Росії намагаються підтримати наземні війська ударами з повітря.

За даними британців, щоденна швидкість бойових вильотів авіації Російської Федерації залишається набагато нижчою, ніж пікова до 300 щоденних бойових вильотів на початку повномасштабної війни.

"З початку вторгнення південь України часто був доступнішим для операцій російської авіації порівняно з іншими ділянками фронту. За останній рік ВКС збільшили використання зброї класу "повітря-земля", такої як бомби, що планують, що дозволяють штурмовикам залишатися на значній відстані від своїх цілей", — йдеться у зведенні Міноборони Британії.

Фото: британська розвідка

Ситуація на фронті

Протягом вівторка, 13 червня, ворог завдав 39 авіаційних ударів та здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Противник продовжує зосередження основних зусиль на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей — протягом минулої доби на зазначеній ділянці фронту відбулось 28 бойових зіткнень.

Нагадаємо, протягом 13 червня Збройні сили України ліквідували 680 окупантів. Також наші воїни знищили вісім танків та 17 артилерійських систем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2023 10:16