Фото: Генштаб ЗСУ

У британській розвідці пояснили, завдяки чому ЗСУ досягають успіху на фронті

На ключових напрямках фронту Збройні сили України досягають тактичного прогресу. Військові використовують досвід перших двох тижнів контрнаступу для вдосконалення бойових дій.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії у Twitter.

За даними розвідки останнім часом українські воїни перегрупувались й продовжили наступ на трьох основних напрямках на півдні та сході України.

"Українські війська використовують досвід перших двох тижнів контрнаступу для вдосконалення тактики штурму глибокої, добре підготовленої російської оборони. Українські підрозділи досягають поступового, але впевненого тактичного прогресу на ключових напрямках", — йдеться у повідомленні.

Водночас армія РФ докладає чимало зусиль для наступу в Серебрянському лісі поблизу Кремінної Луганської області. Ймовірно кроки ворога зумовлені наказом російського керівництва переходити в наступ за будь-якої можливості

"Росія досягла деяких невеликих успіхів, але українські війська запобігли прориву", — наголосили британці.

Фото: Британська розвідка

Ситуація на фронті

Протягом 24 червня противник завдав ракетного удару по території України, застосувавши 40 крилатих ракет Х-101/Х-555, дев'ять ракет Х-22, дві ракети морського базування "Калібр", дві зенітні керовані ракети С-300 та три дрони Shahed. 

Всього, протягом минулої доби, ворог завдав 53 ракетних та 15 авіаційних ударів, також здійснив близько 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — протягом доби відбулось 29 бойових зіткнень.

Нагадаємо, 24 червня на Таврійському напрямку Сили оборони звільнили території під Красногорівкою на Донеччині. Ці території були окуповані з 2014 року, а з початку повномасштабного вторгнення – стали "сірою зоною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 25.06.2023 10:13