Фото ілюстративне зі соцмереж

У британській розвідці спрогнозували хід бойових дій у Харківській області

Російські окупанти продовжують атаки на східному березі ріки Оскіл у Харківській області. У Великій Британії прогнозують ймовірне просування загарбників у цьому районі.

Таку інформацію оприлюднило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки. Там зазначили, що Росія продовжує тиск на сході Харківської області.

"Російські сили, ймовірно, розташувалися в межах декількох сотень метрів від річки Оскіл у вузькому виступі приблизно за 20 кілометрів на південь від Куп’янська. Ймовірно, продовження російських атак ускладнює українські операції на східному березі Осколу", — зауважили в британській розвідці.

У Міністерстві оборони Великої Британії припустили, що Росія, ймовірно, може продовжити просування в цьому районі найближчими тижнями.

Раніше російські війська декілька разів намагалися відновити контроль над Куп’янськом після того, як у вересні 2022 року втратили місто під час українського контрнаступу. Куп'янськ розташований на річці Оскіл і є залізничним вузлом, який підтримує українські операції у Харківській області.

Звіт британської розвідки 19 жовтня

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

У Харківській області бої точаться одразу на декількох напрямках. Зокрема, у районі Куп'янська та на півночі області.

Нагадаємо, декілька днів тому керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про примусову та обов'язкову евакуацію всіх цивільних з низки населених пунктів області. Зокрема, цивільних вивозитимуть і з міста Куп'янськ, яке постійно перебуває під ворожими обстрілами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2024 15:59