Фото: prostir.ua

У Брюсселі стартує саміт міністрів ЄС: Україна стане одним з головних питань

У Брюсселі 13 листопада розпочинається саміт міністрів закордонних справ країн Євросоюзу. Одна з головних тем — війна в Україні та військова допомога Збройним силам України. 

Про це повідомляє The Guardian.

Зокрема, європейські дипломати обговорять те, чи зможе ЄС виконати обіцянку поставити українцям боєприпаси.

Водночас міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на полях саміту заявила, що російський диктатор Володимир Путін тішиться від драматичної ситуації, що склалася у світі. Вона наголосила, що попри сильну кризу на Близькому Сході важливо протистояти геополітичним викликам "на місцях".

"Ми не лише продовжуватимемо нашу підтримку України, ми продовжуватимемо її розширювати та збільшувати, особливо з боку Федеративної Республіки Німеччини, не лише з огляду на зимову оборону на найближчі тижні та місяці, коли буде зрозуміло, що російський президент знову буде експлуатувати потреби народу в холодну зиму", — сказала вона. 

Крім того, на сайті Євроради зауважили, що під час зустрічі міністрів закордонних справ обговорять російську агресію проти України та останні події у Вірменії та Азербайджані. 

"Потім Рада обміняється думками щодо ситуації в Ізраїлі та регіоні, зовнішньополітичного виміру економічної безпеки", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Україна отримає близько 100 тисяч боєприпасів до мінометів калібру 120 міліметрів. Концерн Rheinmetall отримав замовлення від уряду Німеччини.

Додамо, за даними Bloomberg, раніше Європейська служба зовнішніх справ повідомила країнам-членам Євросоюзу, що блок, імовірно, не досягне мети з надання Україні одного мільйона артилерійських боєприпасів. Наша держава мала отримати їх до березня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.11.2023 13:26