Фото: nato.int

У Брюсселі відбулося засідання Ради Україна — НАТО: що пообіцяли Києву партнери

У середу, 10 січня, у Брюсселі відбулось засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів, скликане за ініціативою української сторони у зв’язку із масованими атаками Росії.

Про це повідомляє прес-служба Місії України при НАТО. У засіданні взяли участь Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України Микола Олещук та Заступник Міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв.

Олещук, зокрема, озвучив кількість випущених Росією ракет та дронів, успіхи у використанні вже наданих союзниками засобів протиповітряної оборони (ППО), скільки ворожих цілей вдалось знищити під час атак, а також висловив важливість надання додаткових систем ППО. 

Своєю чергою, Сергєєв наголосив на важливості тренування пілотів та надання Україні винищувачів F-16. Він також поінформував про основні цілі російських атак, наслідки останніх масованих обстрілів та масштаби руйнувань інфраструктури.

Заяви партнерів

На засіданні держави-члени НАТО засудили російські масовані ракетні обстріли та атаки безпілотників на українські міста, цивільні об’єкти та громадян, а також підтвердили свою готовність надавати підтримку Україні, зокрема, що стосується засобів ППО.

Зазначається, що окремі країни зробили анонси про наступні пакети допомоги. Також низка держав-членів Альянсу оголосили про збільшення своїх фінансових внесків до Комплексного пакета допомоги для задоволення першочергових потреб України

Водночас країни НАТО висловилися за ухвалення спільних санкційних та інших обмежень проти Північної Кореї та Ірану у відповідь на постачання ними балістичних ракет та дронів до Росії.

Нагадаємо, країни НАТО спільно з Україною створили робочу групу, яка опрацьовуватиме питання зміцнення ППО нашої держави. Перше її засідання пройде наступного тижня. Згодом до новоствореної робочої групи будуть долучені іноземні компанії, які спеціалізуються на протиповітряній обороні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.01.2024 12:56