Фото: wikimapia.org

У "Центренерго" оцінили можливість відновлення Трипільської ТЕС

Відновлення зруйнованої під час обстрілу 11 квітня Трипільської теплоелектростанції буде марним без надання Україні систем протиповітряної оборони.

Про це заявив голова наглядової ради ПАТ Центренерго Андрій Гота, передає "Голос Америки".

За його словами, зруйнована російською атакою Трипільська теплоелектростанція підлягає відновленню, а спеціалісти вже мають пропозиції щодо надання обладнання від європейських країн. Проте через дефіцит систем ППО — це марна справа. Посадовець наголосив, що частину російських балістичних ракет, які летіли в напрямку ТЕС, вдалось збити. Водночас частина з них все ж досягла цілі й знищила станцію через брак ракет для українських систем ППО.

"Будь-що підлягає відновленню. Торік улітку була схожа ситуація, коли блоки були невідремонтовані й на окремих станціях не працювали зовсім. Тобто відновити ми можемо все. У нас дуже гарний, вмотивований до відновлення колектив", — зауважив Гота.

Він зазначив, що без міжнародних партнерів відновити Трипільську ТЕС майже неможливо. Проте європейські країни вже пообіцяли енергетикам надати трансформатори, турбіни та інше обладнання.

"Але знову-таки, без достатньої кількості ракет для протиповітряної оборони — це, м'яко кажучи, марна справа буде", — заявив голова наглядової ради "Центренерго".

Посадовець додав, що наразі через сприятливу погоду, споживачі електроенергії ще не відчують значних перебоїв зі світлом, однак відключення можуть початись ближче до літа.

"Навіть уявити складно, що буде взимку, тому що взимку — найскладніший період", — додав Гота.

Нагадаємо, 11 квітня під час масованого обстрілу України російські загарбники повністю знищили Трипільську теплову електростанцію. Через влучання сталася масштабна пожежа в турбінному цеху.

За інформацією Defense Express, російські окупанти завдали удару по Трипільській ТЕС найновішою крилатою ракетою Х-69. Про це свідчать виявлені уламки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.04.2024 10:20