Фото: Українська асоціація футболу

У центрі Мюнхена поставили трибуну харківського стадіону "Сонячний", який зруйнували росіяни (фото)

У Мюнхені виставили трибуну з харківського стадіону "Сонячний", який був знищений внаслідок російського обстрілу у 2022 році.

Про це повідомила Українська асоціація футболу.

Зазначається, що стадіон "Сонячний" був збудований до Євро-2012 і зруйнований російськими військами у травні 2022 року. Відтак, трибуна з цього стадіону, яку встановили у Мюнхені стане нагадування світу про агресію Росії.

"Українська асоціація футболу провезла трибуну через всю Європу, щоб вона свідчила перед світом — футбол не поза війною. Адже понад 500 спортивних обʼєктів постраждали від бомбардувань та ракетних ударів Росії", — йдеться у повідомленні.

До того ж трибуна поєднана з інтерактивною інсталяцією. Відтак, відвідувачі зможуть прочитати й почути історію "Сонячного", який був тренувальною базою збірної Нідерландів на Євро-2012, а потім став головним тренувальним стадіоном для національної команди України.

"VR-окуляри перенесуть кожного на стадіон у реальному часі, щоб побачити, який вигляд він має після російського удару", — наголосили в Українській асоціації футболу.

Нагадаємо, 17 червня збірна України з футболу розпочала Євро-2024 матчем проти команди Румунії. Гра проходить на "Альянц-Арені" в Мюнхені. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 17.06.2024 17:05