Перший матч України на Євро-2024. Джерело: Українська асоціація футболу

УЄФА заборонила російські прапори на матчі Україна — Румунія: що відбувається в Мюнхені перед грою (відео)

На матч Україна — Румунія заборонено пронесення прапорів Росії на стадіон. Представникам Української асоціації футболу вдалося переконати УЄФА, що кольори країни-терориста призведуть до провокацій і бійок під час події.

Про це повідомив Telegram-канал "Бомбардир".

Як відомо, Під час матчу-відкриття Євро-2024 між збірними Німеччини та Шотландії (5:1), який відбувся в п’ятницю, 14 червня, ввечері, на трибунах вивісили прапори Росії. При цьому вони з’явилися на секторі шотландських фанатів.

На одному з прапорів був напис "Белгород", на іншому — "Нулевка". Їх пронесли росіяни, які потрапили на Євро-2024. Можна сміливо стверджувати, що вже під час першого матчу турніру його організатори не впоралися зі своїми обов'язками.

А особливо багато таких "ганчірок" на трибунах було ввечері 16 червня під час матчу Англія — Сербія (1:0). Тоді сербські вболівальники браталися з російськими.

Серби та росіяни

Джерело: соцмережі

А тим часом у Мюнхені встановили трибуну стадіону "Сонячний" з Харкова, яку пошкодили російські обстріли. Цей стадіон побудували перед Євро-2012, і він був тренувальною базою збірної Нідерландів.

Стадіон "Сонячний" спорудили 2011 року, в різний час на ньому грали "Геліос", "Металіст 1925", "Метал", "Вовчанськ" і жіночий "Житлобуд-2". 20 травня 2022 року російська армія обстріляла стадіон, внаслідок чого зруйновано трибуни. Ракети також влучили й у футбольне поле. На інсталяції виступив президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко.

Нагадаємо, що сьогодні збірна України з футболу розпочинає Євро-2024 матчем проти команди Румунії. Гра відбудеться на "Альянц-Арені" в Мюнхені, початок — о 16:00. Транслюватимуть матч MEGOGO та регіональні телеканали "Суспільного".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 17.06.2024 13:59