Футболісти збірної України. Джерело: Українська асоціація футболу

Україна стартує на Євро-2024: що треба знати про перший матч "синьо-жовтих" проти Румунії

У понеділок, 17 червня, збірна України з футболу розпочинає Євро-2024 матчем проти команди Румунії. Гра відбудеться на "Альянц-Арені" в Мюнхені, початок — о 16:00. Транслюватимуть матч MEGOGO та регіональні телеканали "Суспільного".

Анонс матчу Україна – Румунія

Джерело: Українська асоціація футболу

Окрім українців і румунів, у групі Е також грають Бельгія та Словаччина. Україна вчетверте поспіль зіграє на чемпіонаті Європи з футболу. Найкращий результат українцям вдалося продемонструвати на Євро-2020, де вони вийшли у плей-оф та дійшли до чвертьфіналу.

Українська збірна має одну втрату — через травму не зіграє лівий захисник англійського "Евертона" Віталій Миколенко, якого лікарі прагнуть поставити на ноги на наступні матчі. Всі інші лідери "синьо-жовтої" команди — у строю. Наші футболісти в неділю провели тренування на мюнхенській "Альянц-Арені".

Румунія в рейтингу ФІФА посідає 46 місце (Україна — 22 позиція). Для румунів це шоста зі 17 спроб на Євро. Найкращий результат: чвертьфінал (2000 рік)

"Хтось каже, що Румунія — слабка команда на Євро, але вони виграли свою відбіркову групу. Я знаю гравця, якого хотів отримати в "Аль-Айн", — це півзахисник Ніколає Станчу, він мені дуже подобається", — проаналізував суперника головний тренер збірної України Сергій Ребров.

Він додав, що Румунія досягнула успіху завдяки командним діям, це дисциплінована команда. У них є молоді гравці, які можуть вирішити матч своїми діями.

"На Євро немає слабких команд. Ми дивилися багато ігор збірної Румунії, тільки один матч товариський вони грали основним складом — проти Болгарії (0:0). Тому ми більше орієнтувалися на ігри кваліфікації та ту гру проти Болгарії. Це дійсно команда, яка розуміє, за рахунок чого намагається грати. У них є дуже швидкі гравці, дуже хороша дисципліна на полі. За рахунок цього вони вийшли на Євро", — підсумував Сергій Ребров.

Цитата Сергія Реброва

Джерело: Українська асоціація футболу

Румунська команда грає на Євро вперше за вісім років. На чемпіонаті Європи 2016 року закінчили виступи на останньому місці, набравши одне очко. Відбір на Євро-2024 Румунія завершила на першому місці в групі І: з 22 очками випередила найближчого переслідувача Швейцарію на п'ять очок.

Нагадаємо, що букмекерські контори вважають збірну України фаворитом у протистоянні з Румунією. На перемогу команди Сергія Реброва можна поставити з коефіцієнтом 2,04, на нічию — 3,40, на виграш Румунії — 4,00.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 17.06.2024 09:21