Фрагмент матчі Німеччина – Шотландія. Джерело: УЄФА

Скандал на першому матчі Євро-2024: на трибунах вивісили російські прапори (фото)

Під час матчу-відкриття Євро-2024 між збірними Німеччини та Шотландії (5:1), який відбувся в п’ятницю, 14 червня, ввечері, на трибунах вивісили прапори Росії. При цьому вони з’явилися на секторі шотландських фанатів.

На одному з прапорів був напис "Белгород", на іншому — "Нулевка". Як вони потрапили саме в цей сектор, наразі невідомо. Але можна сміливо стверджувати, що вже під час першого матчу турніру його організатори не впоралися зі своїми обов'язками.

Російські прапори на футболі

Російський прапор на футболі

Джерело: соцмережі

Адже прапори російської терористичної держави є забороненими на спортивних заходах, російські команди усунено від міжнародних турнірів через агресивну війну Росії проти України.

Стюарди, які працюють на матчах, зобов’язані одразу вилучати таку символіку. Можливо, це сталося і під час цієї гри, оскільки достеменно не відомо, скільки часу ці "ганчірки" провисіли на секторі шотландських уболівальників.

Офіційної реакції від української делегації, УЄФА та німецьких організаторів чемпіонату Європи наразі не надходило.

Збірні Німеччини та Шотландії у п'ятницю відкрили 17 чемпіонат Європи з футболу. Команди зіграли надрезультативний матч у Мюнхені на стадіоні "Альянц Арена", де сильнішими виявилися господарі, які по-футбольному просто знищили суперників з рахунком 5:1.

Нагадаємо, що чемпіонат Європи з футболу серед національних збірних — найважливіша футбольна подія року. До когорти 24 учасників Євро-2024 пробилася і збірна України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 15.06.2024 11:37