Фото: Генштаб ЗСУ

У Центрі протидії дезінформації назвали основне завдання російських окупантів

Основне завдання російських загарбників на цю мить — зупинити наступ української армії. Вони також намагаються перехопити стратегічну ініціативу. 

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

У робочому органі Ради національної безпеки та оборони України також повідомили про ситуацію на фронті.

Схід

Як і раніше, там тривають бої. у Центрі наголосили, що активізація наступальних дій противника почалася ще з січня цього року і тривала з різною інтенсивністю. Зараз там фаза чергового загострення.

Противник продовжує штурмові дії поблизу Авдіївки, Мар'їнки та на Лиманському напрямку, намагаючись захопити ці населені пункти, відтягнути наші сили й засоби від інших напрямків. Ми тримаємо оборону і не даємо йому рухатися вперед. 

На Бахмутському напрямку фактично щодня Сили оборони України мають незначні, але просування на південному фланзі.

У самому Бахмуті ворог по факту перебуває у пастці, тому активно перекидає додаткові сили та засоби, щоб зупинити наш рух.

На Куп'янському напрямку складно і гаряче, тривають важкі та виснажливі бої. Противник стягнув туди війська і намагається наступати. 
У відповідь наші війська ведуть оборонну операцію, стримуючи його натиск. 

Південь

В цілому за добу ситуація там без особливих змін. На Бердянському і Мелітопольському напрямках тривають бої. Сили оборони нищать техніку і живу силу противника, причому у великих кількостях. 

Висновок

У Центрі протидії дезінформації назвали логіку ворога наступною: окупанти не змогли захопити Київ, Харків, Миколаїв і Запоріжжя, не спромоглися втримати окуповані у перші місяці повномасштабного вторгнення райони на Харківщині та Херсонщині, тому зосередилися на Сході. 

"Противник прагне захоплювати території Донеччини та Луганщини ділянками, і далі діяти за ситуацією. Ми ж міцно тримаємо оборону скрізь, де ворог наступає і не даємо йому здійснити свої плани", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, військові розповіли, на яких напрямках фронту українські захисники мають перевагу. Окрім того, що Сили оборони наступають на Мелітопольському і Бердянському напрямках, вони мають перевагу в боях за населений пункт Старомайорське на Донеччині. Він нині перебуває у зоні посиленої уваги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 15:21