Фото: Pixabay

У Чехії на військовому полігоні вибухнув невідомий боєприпас: є постраждалі

У Чехії на військовому полігоні "Лібава" вибухнув боєприпас невідомого походження. Внаслідок інциденту є постраждалі.

Про це повідомляє прес-служба Збройних сил Чехії.

"Ми маємо справу із серйозною подією в районі військового полігону Лібави, де вибухнув поки що невстановлений боєприпас", — йдеться у повідомленні.

Постраждалим якомога швидше надали необхідну медичну допомогу. Для цього було залучено рятувальний вертоліт. Розслідування інциденту проводить військова поліція країни.

Раніше, а саме 10 червня, у Польщі на заводі Mesko, який виробляє зброю, стався вибух. На місці загинув 59-річний працівник, ще одного госпіталізовано. 

Речник районного управління поліції Ярослав Гвуздзь заявив, що близько 11 години дня за місцевим часом правоохоронці отримали повідомлення про пожежу на заводі Mesko в Скаржисько-Кам'янці. Правоохоронці, які виїхали на місце події, встановили, що вогнем охоплено склад, де зберігалося паливо. Також інформацію стосовно вибуху на заводі підтвердила генеральний директор заводу Ельжбета Шренявська. Вона зазначила, що вибух стався на складі ракетного палива. 

Відомо, що на місці події працювали правоохоронці під керівництвом прокуратури. Для розслідування інциденту на заводі створено дві комісії. Підприємство було введене в експлуатацію кілька років тому.

Нагадаємо, 10 червня прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що Москва може стояти за спробою підпалу міських автобусів у Празі. Чоловіка, який намагався вчинити диверсію, можливо, фінансували з Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.06.2024 01:22